
Ingredience:
- 1 kapusta
- 60 – 70 dkg mletého masa
- 2 lžíce sladké červené papriky
- Sůl
- Špetka mletého pepře
- Hrst sušeného libečku
- 1 lžička podravky
- 3 lžičky sušeného česneku
- 4 lžíce sladkého kečupu
- 3 vejce
- 2 lžíce sádla
- Špetka steakového koření
- Svazek jarní cibulky
- 500 ml smetany
Postup:
Kapustu očistíme, dáme si stranou 10 větších listů a zbytek kapusty nakrájíme na proužky a rozložíme na dno pekáče, který ještě předtím vymažeme sádlem.
Suroviny smícháme (kromě smetany) a necháme tak půl hodinky odležet. Potom masovou směs plníme do kapustových listů, zabalíme do závitků a naskládáme vedle sebe do pekáčku.
Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a dáme na hodinu a půl péct na 250 stupňů. Potom stáhneme teplotu na 200°C, sundáme alobal a ještě tak 5 minutek necháme péct. Podáváme s bramborem, ale můžeme i s pečivem.