Ingredience:
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1 vejce
- 2 lžičky kukuřičné škrobové moučky
Na omáčku:
- Šťáva z půlky citronu
- 2 lžičky cukru
- Světlou sójovou omáčku podle chuti
- Trochu rýžového vína
- 5 stroužků česneku
- Sladkou chilli omáčku
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na kousky a smícháme s vejcem a škrobovou moučkou.
- Rozehřejeme olej v pánvi a vložíme kousky kuřete.
- Rychle mícháme, aby se kousky nepřilepily k sobě ani k pánvi.
- Když je kuřecí maso bílé, přidáme sójovou omáčku, chilli omáčku a šťávu z půlky citronu.
- Za stálého míchání necháme chvíli restovat.
- Pak přidáme najemno nasekaný česnek a zalijeme trochou rýžového vína.
- Můžeme ihned podávat, nejlépe s uvařenou rýží.