Ingredience:
- 1 kuřecí prsa
- 2 velké mrkve
- 2 listy kapusty
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sladké červené papriky
- 1 lžička podravky
- 125 g zlaté hany
- Trochu oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl
- 1 kg brambor
Postup:
Kuřecí prsa a mrkev nakrájíme na nudličky, řapíkatý celer nadrobno, kapustu na proužky. Do pánve kápneme lžíci oleje, přidáme zlatou hanu, necháme rozpustíme, vhodíme maso a zeleninu, chvíli restujeme až zbělá maso.
Přidáme na kostičky nebo na půlměsíčky nakrájené brambory, promícháme, osolíme, přidáme česnek, papriku a podravku a zalijeme vodou, aby byly brambory ponořené. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Těsně před koncem zaprášíme trochou mouky a ještě 5 minut povaříme.