Kuřecí Kung-Pao

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 1 velká cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 velká mrkev
  • 1/2 červené paprika
  • 1/2 žluté papriky
  • Světlá sójová omáčka podle chuti
  • 1 lžička koření na čínu
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl podle chuti
  • Škrob (bramborový nebo kukuřičný, podle stavu zásob)

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova.
  • Přidáme kuřecí maso, které si nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu rozmíchaném v trošce vody na hustou kašičku.
  • Osmahneme na oleji spolu s cibulí.
  • Jakmile se maso oddělí a zbělá, zalijeme ho trochou sojové omáčky.
  • Přisypeme koření na čínu a necháme pár minutek restovat.
  • Přidáme nakrájenou mrkev na nudličky, trošku osolíme a zase necháme pár minutek restovat. Nakonec přidáme obě papriky a pórek.
  • Podle chuti ještě můžeme přidat trochu sójové omáčky.
  • Necháme tak tři minutky restovat a podáváme s rýží, kterou jsme si už mezitím připravili.
Rate this post