Kuřecí prsíčka v bylinkové smetaně

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 500 ml smetany
  • Špetka sušené bazalky
  • Špetka sušené petrželky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička vegety nebo podravky
  • ½ lžičky kari
  • Špetka bílého pepře
  • ½ červené papriky (může být i žlutá)
  • 2 větší mrkve
  • 4 listy čínského zelí
  • Svazek jarní cibulky nebo 1 větší cibuli
  • Olivový olej

Postup:

Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme na něj listy čínského zelí, znovu pokapeme olejem, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájené mrkve a na kolečka nakrájenou cibulku, vše rozprostřeme na zelí.

Kuřecí prsíčka osolíme, naskládáme do pekáčku. Do smetany dáme bazalku, petrželku, česnek, vegetu, kari a pepř, dobře promícháme a celou směsí zalijeme prsíčka.

Zakryjeme alobalem a pečeme doměkka na 250 stupňů asi tak 40 minut. Nakonec alobal sundáme a necháme ještě tak 3 – 4 minuty dopéct na 200 stupňů. Podáváme s bramborovou kaší.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*