
Ingredience:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 500 ml smetany
- Špetka sušené bazalky
- Špetka sušené petrželky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička vegety nebo podravky
- ½ lžičky kari
- Špetka bílého pepře
- ½ červené papriky (může být i žlutá)
- 2 větší mrkve
- 4 listy čínského zelí
- Svazek jarní cibulky nebo 1 větší cibuli
- Olivový olej
Postup:
Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme na něj listy čínského zelí, znovu pokapeme olejem, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájené mrkve a na kolečka nakrájenou cibulku, vše rozprostřeme na zelí.
Kuřecí prsíčka osolíme, naskládáme do pekáčku. Do smetany dáme bazalku, petrželku, česnek, vegetu, kari a pepř, dobře promícháme a celou směsí zalijeme prsíčka.
Zakryjeme alobalem a pečeme doměkka na 250 stupňů asi tak 40 minut. Nakonec alobal sundáme a necháme ještě tak 3 – 4 minuty dopéct na 200 stupňů. Podáváme s bramborovou kaší.