Ingredience:
Na langoše:
- 30 dkg polohrubé mouky
- 3 větší vařené brambory
- 200 ml vlažného mléka
- 1 kostka droždí
- ½ lžičky soli
- 1 lžička cukru
Na ozdobu:
- Tatarská omáčka
- Salátová okurka
- Sladká červená paprika (kapie)
- Jarní cibulka
- Okurka, paprika, cibulka atd., zkrátka to, co máte rádi
Postup:
- Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
- Ostatní suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto.
- Přikryjeme a necháme 20 minut kynout.
- Těsto si rozdělíme na kousky, rukou z nich vytvarujeme placku a z obou stran osmažíme dozlatova.
- Ještě teplé langoše potřeme tatarkou a posypeme najemno nakrájenou zeleninou.