Langoše

Ingredience:

Na langoše:

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 3 větší vařené brambory
  • 200 ml vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička cukru

Na ozdobu:

  • Tatarská omáčka
  • Salátová okurka
  • Sladká červená paprika (kapie)
  • Jarní cibulka
  • Okurka, paprika, cibulka atd., zkrátka to, co máte rádi

Postup:

  • Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
  • Ostatní suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto.
  • Přikryjeme a necháme 20 minut kynout.
  • Těsto si rozdělíme na kousky, rukou z nich vytvarujeme placku a z obou stran osmažíme dozlatova.
  • Ještě teplé langoše potřeme tatarkou a posypeme najemno nakrájenou zeleninou.
Rate this post