Mandlový nepečený dort

Ingredience:

  • 250 g dětských piškot
  • 1 velká plechovka broskvového kompotu (850 ml)
  • 250 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g krystalového cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 2 lžíce rumu
  • 250 ml smetany ke šlehání + 1 ztužovač šlehačky

Vejce s cukrem a rumem ušleháme ve vodní lázni do husté světlé pěny. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Do vlažné pěny vešleháme změklé máslo a mandle a vyšleháme do hladkého krému. Kompot scedíme a broskve nakrájíme na plátky.

Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno naskládáme piškoty těsně vedle sebe a polijeme trochou kompotové šťávy. Potřeme třetinou krému, na něj naskládáme polovinu nakrájených broskví, potřeme druhou třetinou krému.

Na to naskládáme piškoty, broskve, které zase zalijeme trochou kompotové šťávy, potřeme zbytkem krému. Poslední vrstvu musí tvořit piškoty, které těsně naskládáme k sobě a přimáčkneme lehce ke krému.

Necháme v lednici do druhého dne zatuhnout. Potom už stačí jen vyklopit a stáhnout opatrně fólii. Nakonec potřeme celý dort vyšlehanou šlehačkou a ozdobíme cukrovým zdobením podle fantazie.

Rate this post