Maxi lívance

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 1 l mléka
  • špetka soli
  • 6 dkg cukru moučka
  • 1 kostka droždí
  • 60 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla

Do mísy rozklepneme vejce, osolíme, zalijeme 0,5 l studeného mléka, osolíme, přidáme cukr a prosetou mouku a změklé máslo. Na to rozdrobíme droždí a zalijeme druhým 0,5 l, tentokrát horkého mléka.

Necháme chvilku vzejít kvásek, dobře promícháme a dáme na teplé místo kynout asi tak na 30 – 40 minut. Pokud je těsto po vykynutí řídké, přidáme hladkou mouku.

Potom si rozpálíme olej, a naběračkou lijeme do pánve těsto a tvoříme lívance. Hotové potřeme povidly nebo marmeládou, ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhaným tvrdým tvarohem nebo posypeme skořicovým cukrem.

5/5 - (1 vote)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*