Mléčná rýže se skořicí

Ingredience:

  • 250 g rýže
  • 1 litr mléka (polotučné nebo plnotučné)
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 lžíce moučkového cukru

Do kastrolu nasypeme rýži, zalijeme studeným mlékem a pomalu přivedeme k varu, průběžně mícháme, aby se nám rýže nelepila na dno.

Přidáme skořici a cukr, promícháme a pomalu vaříme 30 minut (rýže musí být měkká). Necháme vychladit a podáváme. Zdobit můžeme šlehačkou, nebo ovocem.

Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu. Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová.

Trvá to 25 až 30 minut. Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem. Rýži podávejte v hlubokých miskách.

Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*