Moučník s marmeládou

Marmeládu používáme na slepování cukroví, jako náplň do různých rolád či dezertů, k ozdobení pohárů, ale také k natření na palačinky či lívance. Zkuste jí přimíchat do těsta a uvidíte, jak dokáže i obyčejný moučník pozvednout o 100%.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g Hery
  • 250 g marmelády
  • 200 ml mléka
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/4 lžičky pomerančové kůry
  • Hrst rozinek
  • Čokoládová poleva
  • Kokos

Všechny suroviny dáme do mísy (rozinky až nakonec), vyšleháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170 – 180°C pečeme asi 20 minut. Po upečení polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*