Marmeládu používáme na slepování cukroví, jako náplň do různých rolád či dezertů, k ozdobení pohárů, ale také k natření na palačinky či lívance. Zkuste jí přimíchat do těsta a uvidíte, jak dokáže i obyčejný moučník pozvednout o 100%.
Ingredience:
- 250 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g Hery
- 250 g marmelády
- 200 ml mléka
- 2 lžičky kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1/4 lžičky pomerančové kůry
- Hrst rozinek
- Čokoládová poleva
- Kokos
Všechny suroviny dáme do mísy (rozinky až nakonec), vyšleháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170 – 180°C pečeme asi 20 minut. Po upečení polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.