Jahodový moučník

Jahody nejvíce milujeme se šlehačkou, ale jsou vynikající ingrediencí pro ozdobu různých dezertů, zmrzlinových pohárů, ale i moučníků, případně si je rádi vychutnáme ve dvou se šampaňským. Jahodový moučník se rozplývá na jazyku a přestože vypadá složitě, zvládne to každý.

Těsto:

  • 6 vajec
  • 150 g cukru krystal
  • 180 g hladké mouky
  • 40 ml oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka pomerančové kůry
  • ½ prášku do pečiva

Vejce vyšleháme s cukrem dohladka (asi 3 minuty), ručně pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, olej, vanilku a kůru. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 15 – 20 minut na 170 stupňů. Necháme vychladnout a připravíme si krém.

Krém:

  • 500 ml smetany
  • 50 ml mléka
  • 2 jahodové pudinky
  • 2 lžíce Solamylu
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Z těchto surovin uvaříme pudink. Necháme vychladnout.

Na dohotovení krému:

  • 1 zlatá hana
  • 250 ml šlehačky
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 lžíce cukru

Mezitím si ušleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem, dáme stranou. V míse vyšleháme zlatou hanu, do které zašleháme uvařený pudink a nakonec vařečkou vmícháme ušlehanou šlehačku a promícháme.

Na vychladlý plát těsta vyklopíme všechen krém a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše moučníku. Ozdobíme kompotovanými višněmi a posypeme cukrovým zdobením.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*