Ingredience:
- 6 ks vajec
- 6 lžic cukr krupice
- 3 lžíce vody
- 150 g polohrubé vody
- 3 lžíce oleje
- 1/2 ks prášku do pečiva
- šťávu ze 2 pomerančů
- šťávu z 1 citrónu
- 2 lžíce malinového džemu
- 1 lžíci cukru moučky
- 3 lžíce rumu
- červené potravinářské barvivo
- 250 g cukr moučka
- šťávu z 1 citrónu
- 50 ml rumu
- vodu dle potřeby
V míse ušlehejte vejce s cukrem, přidejte vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto upečte v dortové formě nebo na menším plechu vyloženém pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě 20 minut.
Upečené těsto podélně rozkrojte na 3 pláty. Horní a spodní plát potřete z vnitřní strany malinovým džemem. Ze/2 pomerančů, citronu, malinového džemu, cukru, rumu a potrav.barviva/udělejte punč a namočte do něj prostřední plát nakrájený na kostičky.
Kostky rozložte na spodní plát, který opět vraťte do formy nebo plechu. Přikryjte horním plátem a zatěžkejte. Z cukru, citronové šťávy a rumu vymíchejte hladkou polevu a rozetřete ji na povrch dezertu. Punčové řezy můžete ozdobit tmavou čokoládovou polevou.