Punčové řezy

Ingredience:

  • 6 ks vajec
  • 6 lžic cukr krupice
  • 3 lžíce vody
  • 150 g polohrubé vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 ks prášku do pečiva
  • šťávu ze 2 pomerančů
  • šťávu z 1 citrónu
  • 2 lžíce malinového džemu
  • 1 lžíci cukru moučky
  • 3 lžíce rumu
  • červené potravinářské barvivo
  • 250 g cukr moučka
  • šťávu z 1 citrónu
  • 50 ml rumu
  • vodu dle potřeby

V míse ušlehejte vejce s cukrem, přidejte vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto upečte v dortové formě nebo na menším plechu vyloženém pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě 20 minut.

Upečené těsto podélně rozkrojte na 3 pláty. Horní a spodní plát potřete z vnitřní strany malinovým džemem. Ze/2 pomerančů, citronu, malinového džemu, cukru, rumu a potrav.barviva/udělejte punč a namočte do něj prostřední plát nakrájený na kostičky.

Kostky rozložte na spodní plát, který opět vraťte do formy nebo plechu. Přikryjte horním plátem a zatěžkejte. Z cukru, citronové šťávy a rumu vymíchejte hladkou polevu a rozetřete ji na povrch dezertu. Punčové řezy můžete ozdobit tmavou čokoládovou polevou.

Punčové řezy
Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*