Sandokanovo oko

Bílá směs:

  • 30 dkg stoprocentního tuku Omega
  • 14 dkg cukru moučka
  • 6 lžic sušeného mléka

Pomůcky:

  • Obaly od vajíček
  • Lentilky

Ve vodní lázni si rozpustíme tuk, přidáme cukr a sušené mléko, zamícháme dohladka a necháme ve vodní lázni asi tak 5 minut. Mezitím si připravíme obaly od vajíček, omyjeme, osušíme a na dno každého otvoru pro vajíčko dáme lentilku, na to lžící nalijeme trochu bílé směsi a necháme zatuhnout.

Rumová směs:

  • 20 dkg mletých vlašských ořechů
  • 20 dkg cukru moučka
  • 2 lžíce vody
  • 6 lžic rumu

Do kastrůlku dáme vodu a rum a necháme dvě minutky přejít varem. Nalijeme na ořechy s cukrem a promícháme. Malou lžičkou klademe kopečky směsi na bílou směs.

Čokoládová směs:

  • 40 dkg stoprocentního tuku
  • 20 dkg cukru moučka
  • 8 lžic kakaa
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Ve vodní lázni si rozpustíme stoprocentní tuk, přidáme cukr, kakao a škrob a vymícháme dohladka. Necháme ve vodní lázni 4 minuty a hned naléváme na rumovou směs. Celé necháme zatuhnout v lednici do druhého dne.

Sandokanovo oko
Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*