Ingredience:
- ½ kg hladké mouky
- 1 kostka droždí
- ½ lžičky soli
- 50 – 60 ml vlažného mléka
- 250 g škvarků
- 2 vejce
- 2 brambory vařené ve slupce
Na potření:
- 3 žloutky
- 2 lžíce oleje
Brambory oloupeme, nastrouháme nebo rozmačkáme, přidáme prosetou mouku, do mouky rozdrobíme droždí, osolíme, přidáme škvarky, které umeleme na masovém mlýnku (nebo můžeme nechat vcelku, kdo má jak rád) a vejce. Přilijeme mléko a zaděláme hladké těsto (nesmí být řídké, ani moc tuhé, tak aby šlo dobře vyválet).
Těsto vyválíme na 2 cm silnou placku a hrníčkem nebo vykrajovátkem vykrojíme kolečka, naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem s olejem a dáme péct na 170 stupňů dozlatova.