Škvarkové placky

Ingredience:

  • ½ kg hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • ½ lžičky soli
  • 50 – 60 ml vlažného mléka
  • 250 g škvarků
  • 2 vejce
  • 2 brambory vařené ve slupce

Na potření:

  • 3 žloutky
  • 2 lžíce oleje

Brambory oloupeme, nastrouháme nebo rozmačkáme, přidáme prosetou mouku, do mouky rozdrobíme droždí, osolíme, přidáme škvarky, které umeleme na masovém mlýnku (nebo můžeme nechat vcelku, kdo má jak rád) a vejce. Přilijeme mléko a zaděláme hladké těsto (nesmí být řídké, ani moc tuhé, tak aby šlo dobře vyválet).

Těsto vyválíme na 2 cm silnou placku a hrníčkem nebo vykrajovátkem vykrojíme kolečka, naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem s olejem a dáme péct na 170 stupňů dozlatova.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*