
Ingredience:
- ½ kg hladké mouky
- 200 ml teplého mléka
- 13 dkg cukru krystal
- 1 kostka droždí
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce citronové kůry
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 10 dkg másla
- 2 lžíce sádla
- 1 vejce na potření
- Mandlové lupínky na ozdobu
Z mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, citronovou a pomerančovou kůru, 1 vejce a 1 žloutek, rozpuštěné máslo, rozpuštěné sádlo a vzešlý kvásek.
Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme bochník jako chleba a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme dozlatova na 170°C. V polovině pečení zakryjeme vršek bochníku alobalem.