
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 280 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- Špetka soli
- 100 g cukru krystal
- 40 g rozpuštěného másla
- 1 kostka droždí
Náplň:
- 200 g vanilmixu
- 600 ml studené vody
Na potření:
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce mléka
Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme zhruba 40 minut kynout. Mezitím si připravíme náplň. Vodu s vanilmixem vyšleháme a necháme tak 10 minut odstát (můžeme použít i klasický pudinkový krém).
Potom těsto vyklopíme na vál, lehce propracujeme a rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu vyválíme na obdélníky, potřeme vanilkový krémem a srolujeme do rolády.
Nakrájíme na plátky, asi 1 – 1,5 cm široké, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a vanilkovým cukrem a dáme péct na 170°C asi 20 minut. Ještě teplé pocukrujeme.