Ingredience:
- 300 g jater (kuřecí, kachní, krůtí – co prostě máte doma)
- 2 pórky (nebo cibule)
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 3 stroužky nakrájeného česneku
- troška zázvoru a cukru
- 6 lžic světlé sójové omáčky
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce solamylu
- 1/2 lžičky vegety
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
- Játra nakrájíme na tenké proužky.
- Z vody a solamylu uděláme kašičku, přidáme játra a promícháme.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme játra a za stálého míchání smažíme na středně silném ohni.
- Až se kousky jater od sebe oddělí a zesvětlají, přidáme řapíkatý celer a necháme asi 5 minut restovat.
- Ochutíme sójovou omáčkou, chilli omáčkou, vegetou, zázvorem a cukrem. Necháme restovat další 3 minuty.
- Nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek a česnek, a necháme ještě tak 5 minut smažit. Podáváme s rýží.