Smažená játra

Ingredience:

  • 300 g jater (kuřecí, kachní, krůtí – co prostě máte doma)
  • 2 pórky (nebo cibule)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 3 stroužky nakrájeného česneku
  • troška zázvoru a cukru
  • 6 lžic světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1/2 lžičky vegety
  • 2 lžíce slunečnicového oleje

Postup:

  • Játra nakrájíme na tenké proužky.
  • Z vody a solamylu uděláme kašičku, přidáme játra a promícháme.
  • Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme játra a za stálého míchání smažíme na středně silném ohni.
  • Až se kousky jater od sebe oddělí a zesvětlají, přidáme řapíkatý celer a necháme asi 5 minut restovat.
  • Ochutíme sójovou omáčkou, chilli omáčkou, vegetou, zázvorem a cukrem. Necháme restovat další 3 minuty.
  • Nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek a česnek, a necháme ještě tak 5 minut smažit. Podáváme s rýží.

Rate this post