Ingredience:
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- ½ mletého zázvoru
- 1 lžička Vegety
- Špetka mletého černého pepře
- 1 lžičku sušeného česneku
- 5 vajec
- Světlou sójovou omáčku
- 2 pórky
- 2 hrnky rýže a 5 hrnků vody + ½ lžičky soli (rýži si uvaříme předem, scedíme, dáme stranou do mísy a zakapeme olejem, promícháme, aby se rýže neslepila, případně jí šupneme do rýžovaru)
Postup:
- Rozpálíme olej v pánvi, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme asi 3 minuty.
- Zasypeme zázvorem, vegetou, česnekem, chvíli restujeme, přidáme vejce a necháme vařit zhruba 4 minuty za stálého míchání.
- Nakonec přidáme rýži, důkladně promícháme, zalijeme sójovou omáčkou podle chuti a ke konci pak přidáme najemno nakrájený pórek.
- Ještě tak 3–4 minutky vaříme a pak už jen podáváme.