Smetanové kuře s kaší

Ingredience:

  • 1 – 2 kuřecí prsa (podle počtu strávníků)
  • 500 ml smetany
  • 2 lžíce sušeného libečku
  • ½ lžičky podravky
  • Špetka steakového koření
  • Sůl
  • Sádlo

Postup:

Kuřecí prsa osolíme z obou stran, dáme do pekáčku, který vymažeme sádlem, zasypeme podravkou, steakovým kořením a nakonec libečkem.

Vše zalijeme smetanou, aby byla prsa ponořená, a dáme péct pod alobal na 30 minut na 250 stupňů.

Potom alobal sundáme, prsa otočíme, necháme 10 minut péct na 220 stupňů a znovu otočíme a dopečeme na 250 ještě 5 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*