Těstoviny s mletým masem

Ingredience:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g špeku (slaniny)
  • 1 velká cibule
  • 600 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 mrkve
  • 120 g zelených fazolek
  • 100 g kukuřice (může být i mražená)
  • ½ lžičky Vegety
  • 5 stroužků česneku
  • Mletý černý pepř podle chuti
  • 2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky (nebo podle chuti)
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 červená paprika
  • 1 střední pórek
  • Trochu libečku (čerstvý nebo sušený, záleží, co máme)
  • Hrst sušené petrželky

Postup:

  • Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje, vhodíme na něj špek na kostičky, chvilku restujeme a přisypeme najemno nasekanou cibulku.
  • Mleté maso smícháme s vejci a kukuřičným škrobem, pak přidáme do pánve.
  • Chvilku restujeme, přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, dále fazolky a kukuřici.
  • Ochutíme Vegetou, přidáme najemno nasekaný česnek, osolíme, zalijeme 2 lžícemi sójové omáčky (později ještě můžeme přidat, když to bude málo slané).
  • Přihodíme kečup, obě hořčice, libeček a petrželku.
  • Necháme restovat asi 15 minut, ale průběžně mícháme, aby se nám to nepřichytlo.
  • Ke konci přisypeme najemno nakrájenou papriku a pórek.
  • Dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a podáváme s těstovinami, které si uvaříme podle návodu.
Rate this post