Ingredience:
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 100 g špeku (slaniny)
- 1 velká cibule
- 600 g mletého masa
- 2 vejce
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 mrkve
- 120 g zelených fazolek
- 100 g kukuřice (může být i mražená)
- ½ lžičky Vegety
- 5 stroužků česneku
- Mletý černý pepř podle chuti
- 2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky (nebo podle chuti)
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 červená paprika
- 1 střední pórek
- Trochu libečku (čerstvý nebo sušený, záleží, co máme)
- Hrst sušené petrželky
Postup:
- Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje, vhodíme na něj špek na kostičky, chvilku restujeme a přisypeme najemno nasekanou cibulku.
- Mleté maso smícháme s vejci a kukuřičným škrobem, pak přidáme do pánve.
- Chvilku restujeme, přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, dále fazolky a kukuřici.
- Ochutíme Vegetou, přidáme najemno nasekaný česnek, osolíme, zalijeme 2 lžícemi sójové omáčky (později ještě můžeme přidat, když to bude málo slané).
- Přihodíme kečup, obě hořčice, libeček a petrželku.
- Necháme restovat asi 15 minut, ale průběžně mícháme, aby se nám to nepřichytlo.
- Ke konci přisypeme najemno nakrájenou papriku a pórek.
- Dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a podáváme s těstovinami, které si uvaříme podle návodu.