Vepřové ptáčky

Ingredience:

  • 1 kostka másla
  • 5 plátků masa
  • 5 vajec natvrdo
  • 20 dkg šunky
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • Kremžská hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • 7 kyselých okurek
  • Špetka mletého bobkového listu
  • Špetka mletého nového koření
  • 300 ml smetany
  • Mouku na zahuštění

Postup:

Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme na kousky. Maso naklepeme, osolíme z obou stran, opepříme, potřeme hořčicí, doprostřed dáme vejce, okurku, kousek šunky, kousek mrkve a kousek cibule, zabalíme a nití ovážeme, aby se ptáček neotevřel.

Odložíme stranou. V kastrolu rozpustíme máslo, naskládáme na něj ptáčky, osmahneme ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme mrkev, cibuli a okurky co nám zůstaly, hořčici podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme koření a vaříme doměkka.

V průběhu vaření postupně zahušťujeme moukou. Nakonec přidáme smetanu a pár minut necháme ještě povařit. Podáváme s knedlíkem.

Rate this post