Ingredience:
- 1 kostka másla
- 5 plátků masa
- 5 vajec natvrdo
- 20 dkg šunky
- 3 mrkve
- 1 cibule
- Kremžská hořčice
- Sůl
- Pepř
- 7 kyselých okurek
- Špetka mletého bobkového listu
- Špetka mletého nového koření
- 300 ml smetany
- Mouku na zahuštění
Postup:
Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme na kousky. Maso naklepeme, osolíme z obou stran, opepříme, potřeme hořčicí, doprostřed dáme vejce, okurku, kousek šunky, kousek mrkve a kousek cibule, zabalíme a nití ovážeme, aby se ptáček neotevřel.
Odložíme stranou. V kastrolu rozpustíme máslo, naskládáme na něj ptáčky, osmahneme ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme mrkev, cibuli a okurky co nám zůstaly, hořčici podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme koření a vaříme doměkka.
V průběhu vaření postupně zahušťujeme moukou. Nakonec přidáme smetanu a pár minut necháme ještě povařit. Podáváme s knedlíkem.