Segedínský guláš

Ingredience:

  • 2 velké cibule
  • ½ zlaté hany
  • 600 – 800 g vepřového masa
  • Sladká červená paprika
  • Kmín mletý
  • Sůl
  • Pepř
  • Vegeta
  • Sušený česnek
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • 8 – 10 lžic hladké mouky
  • 1 šlehačka

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a hodíme do kastrolu na rozpuštěnou zlatou hanu. Orestujeme, přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme, necháme zase chvilku restovat.

Přidáme propláchnuté zelí, zasypeme zbývajícím kořením (množství si upravíme podle vlastní chuti). Zalijeme vodou, tak aby byl kastrol skoro plný, necháme vařit, dokud není měkké maso a odpařená alespoň polovina vody.

Pak vezmeme hladkou mouku a rozmícháme jí v půl litru vody a opatrně vmícháme do omáčky, hodně promícháme, aby se neudělaly žmolky (kdyby byla omáčka ještě řídká, přidáme znovu mouku s vodou, v opačném případě přidáme vodu).

 Za občasného promíchání necháme přejít varem, a nakonec přidáme šlehačku, vypneme sporák a necháme dojít. Podáváme s knedlíkem.

Rate this post