Těsto:
- 5 vajec
- citrónová kůra
- 180 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 150 g másla
- 1 prášek do pečiva
- 400 g polohrubé mouky
- mléko dle potřeby (pokud to bude moc husté přidat,musí to jít pěkně rozetřít)
Uděláme si těsto, rozetřeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem a dáme upéct na 180 stupňů, délka pečení záleží na troubě a na výšce těsta (podle toho jak dáme velký pekáč), upečeme a necháme vychladnout.
Krém:
- 3 vanilkové pudinky
- 1 litr mléka
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce cukru moučka
Uvaříme pudink a ještě teplý nalijeme na buchtu, na kterou si nejdříve naskládáme nakrájené ovoce. Z ovoce je vhodné kiwi, jahody, broskve, meruňky a mandarinky (nejlíp kompotované, kiwi samozřejmě čerstvé) necháme to zatuhnout a nachystáme si podle návodu želatinu.
Na jeden plech jsou potřeba dva sáčky želatiny (červenou), 2 sáčky na 500 ml vody a přidat čtyři lžíce cukru moučka (může být i krystal). Až uvaříme želatinu, tak jí nalijeme na pudink a necháme to vychladnout, nejlépe v lednici. Můžeme ještě zdobit šlehačkou.