Maroko řezy

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 ml oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 170 g moučkového cukru
  • 4 vejce

Pudink:

  • 4 – 5 lžic moučkového cukru
  • 1 litr mléka
  • 3 vanilkové pudinky

Poleva:

  • 2 vanilkové cukry
  • 2 zakysané smetany

Na dozdobení:

  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač šlehačky
  • Mletá skořice na posypání

Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding a ještě horký nalijeme na těsto, dáme péct na 20-25 minut na 180°C.

Na upečený, částečně vychladlý moučník navrstvíme polevu ze zakysané smetany. Necháme zas chvíli vychladnout a nakonec ještě navrch přidáme ušlehanou šlehačku a celé poprášíme mletou skořicí. Necháme tak hodinku dvě zatuhnout a podáváme.

 

Rate this post