Ingredience:
- 1 kg vepřového plecka
- 3 středně velké cibule
- 1 lžíce sádla
- 2 sklenice sterilovaného kysaného zeli
- špetka kmínu
- 4 bobkové listy
- Mletý černý pepř
- 400 ml smetany
- 2 – 3 lžičky mleté sladké červené papriky
- sůl
- Polohrubá mouka na zahuštění
Postup:
Do kastrolu dáme rozpustit sádlo, cibule nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku, zamícháme a chvilku restujeme, až maso pustí šťávu.
Potom přiklopíme pokličkou a necháme 15 minut dusit. Potom přihodíme zelí a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Během vaření zahušťujeme moukou na požadovanou hustotu. Když je maso měkké, přidáme smetanu a necháme ještě 5 minut povařit. Podáváme s knedlíkem.