Hovězí guláš

Ingredience:

  • 600 – 700 g hovězího masa
  • 1 červená cibule
  • 2 žluté cibule
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce sádla
  • Sůl
  • Pepř podle chuti
  • 1 lžička podravky
  • 3 – 4 lžičky sladké červené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • Špetka kmínu
  • 3 lžíce sladkého kečupu
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 5 listů kapusty
  • 1 kostka hovězího bujónu

Postup:

Rozpustíme sádlo, hodíme na něj na kostičky nakrájené cibule, orestujeme, přidáme na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájenou mrkev a petržel, podlijeme troškou vody, osolíme a přiklopíme pokličkou, necháme asi 5 minut podusit.

Potom přidáme papriku, podravku, pepř, česnek a kmín, přihodíme hovězí bujón a hořčici, promícháme a přidáme na kostičky nakrájenou kapustu. Přidáme vodu (množství záleží na tom, kolik chceme omáčky) a vaříme doměkka.

Během vaření postupně zahušťujeme polohrubou moukou. Podáváme s těstovinami (ale může být i knedlík či rýže, co má kdo rád).

Rate this post