
Ingredience:
- 600 – 700 g hovězího masa
- 1 červená cibule
- 2 žluté cibule
- 1 petržel
- 2 mrkve
- 3 lžíce sádla
- Sůl
- Pepř podle chuti
- 1 lžička podravky
- 3 – 4 lžičky sladké červené papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- Špetka kmínu
- 3 lžíce sladkého kečupu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 5 listů kapusty
- 1 kostka hovězího bujónu
Postup:
Rozpustíme sádlo, hodíme na něj na kostičky nakrájené cibule, orestujeme, přidáme na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájenou mrkev a petržel, podlijeme troškou vody, osolíme a přiklopíme pokličkou, necháme asi 5 minut podusit.
Potom přidáme papriku, podravku, pepř, česnek a kmín, přihodíme hovězí bujón a hořčici, promícháme a přidáme na kostičky nakrájenou kapustu. Přidáme vodu (množství záleží na tom, kolik chceme omáčky) a vaříme doměkka.
Během vaření postupně zahušťujeme polohrubou moukou. Podáváme s těstovinami (ale může být i knedlík či rýže, co má kdo rád).