Segedínský guláš II.

Ingredience:

  • 1 kg vepřového plecka
  • 3 středně velké cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 2 sklenice sterilovaného kysaného zeli
  • špetka kmínu
  • 4 bobkové listy
  • Mletý černý pepř
  • 400 ml smetany
  • 2 – 3 lžičky mleté sladké červené papriky
  • sůl
  • Polohrubá mouka na zahuštění

Postup:

Do kastrolu dáme rozpustit sádlo, cibule nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku, zamícháme a chvilku restujeme, až maso pustí šťávu.

Potom přiklopíme pokličkou a necháme 15 minut dusit. Potom přihodíme zelí a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Během vaření zahušťujeme moukou na požadovanou hustotu. Když je maso měkké, přidáme smetanu a necháme ještě 5 minut povařit. Podáváme s knedlíkem.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*