Andělská očka

Ingredience:

  • 100 g hladké mouky
  • 40 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • kůru z ½ pomeranče
  • špetku soli
  • 2 žloutky
  • 60 g másla
  • 3 lžíce marmelády
  • čokoládová poleva

Smícháme mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a tuk nakrájený na vločky. Vše zpracujeme na hladké těsto, které dáme na hodinu do chladu.

Nejprve plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvarujeme asi 30 až 40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který vyplníme marmeládou.

Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut. Mezitím si připravíme hustou polevu a spodní část vychladlého pečiva do ní postupně namáčíme.

Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*