Ingredience:
- 180 g cukru krupice
- 180 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 6 lžic mléka
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 3 středně velká jablka
- 1/2 prášku do pečiva
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Dále přidáme rostlinný olej a nakonec mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků.
Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka. Těsto vlijeme do sádlem vymazané a hladkou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 – 30 minut při 180°C, záleží na troubě. Po upečení ihned vyklopíme a pocukrujeme (můžeme dát i polevu, ale není nutná).