Bramborová polévka

Ingredience:

  • 1–1 ½ kg brambor
  • 1/8 másla
  • 4 velké mrkve
  • 4 velké petržele
  • ½ velkého celeru
  • 2 lžíce majoránky
  • Mletý černý pepř
  • 1 lžička Vegety
  • 4–5 stroužků česneku
  • Svazek jarní cibulky nebo 1 velkou cibuli

Na jíšku:

  • 1/8 másla
  • Polohrubá mouka podle potřeby

Postup:

  • Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a vhodíme na rozehřáté máslo.
  • Přihodíme na kostičky nakrájenou zeleninu a na větší kostky nakrájené brambory.
  • Osolíme, okořeníme a přidáme česnek.
  • Zalijeme vodou podle potřeby a necháme vařit.
  • Zhruba po 15 minutách přidáme jíšku, promícháme a vaříme, dokud není zelenina měkká.
Rate this post