Broskvové řezy se šlehačkou

Na piškot:

  • 7 vajec
  • 210 g pískového cukru
  • 210 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje

 Na krém:

  • 1 l mléka
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vanilkové pudinky
  • 3 žloutky
  • 1 máslo (Zlatá Hana, Máslová Hera)

Na ozdobu:

  • 500 ml šlehačky
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 1 broskvový kompot
  • cukrové zdobení

Vejce vyšleháme, po částech zašleháme cukr a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Vyšší pekáček vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme asi 15 – 20 minut při 180 stupních. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

Příprava krému:

Z mléka, cukru, vanilky a pudinků uvaříme pudink, do kterého ke konci zamícháme 3 žloutky, ještě tak minutku necháme vařit a odstavíme. Za občasného promíchávání se krém nechá vystydnout a přidáme máslo a vyšleháme.

Do vychladlého krému vmícháme na kostičky nakrájené broskve, promícháme a nalijeme na vychladlý plát. Necháme chvíli zatuhnout. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou, a povrch posypeme cukrovým zdobením.

Rate this post