Na piškot:
- 7 vajec
- 210 g pískového cukru
- 210 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
Na krém:
- 1 l mléka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vanilkové pudinky
- 3 žloutky
- 1 máslo (Zlatá Hana, Máslová Hera)
Na ozdobu:
- 500 ml šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 1 broskvový kompot
- cukrové zdobení
Vejce vyšleháme, po částech zašleháme cukr a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Vyšší pekáček vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme asi 15 – 20 minut při 180 stupních. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Příprava krému:
Z mléka, cukru, vanilky a pudinků uvaříme pudink, do kterého ke konci zamícháme 3 žloutky, ještě tak minutku necháme vařit a odstavíme. Za občasného promíchávání se krém nechá vystydnout a přidáme máslo a vyšleháme.
Do vychladlého krému vmícháme na kostičky nakrájené broskve, promícháme a nalijeme na vychladlý plát. Necháme chvíli zatuhnout. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou, a povrch posypeme cukrovým zdobením.