Buchta kominík

Rychlá jednoduchá a velmi chutná, přesně taková je buchta kominík, která svou chutí i konzistencí připomíná vídeňský dort.

Ingredience:

  • 40 dkg hladké mouky,
  • 25 dkg cukru,
  • 2 lžíce kakaa,
  • 1 1/2 lžičky skořice,
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody,
  • 300 ml vlažného mléka,
  • 2 celá vejce,
  • 3 lžíce oleje  
  • 2 – 3 lžíce švestkových povidel

Všechno smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plec, případně do formy na dort, ať to má trochu lepší vzhled. Pečeme zhruba 30 – 40 minut na 170°c. Můžeme máznout pikantní zavařeninou a nahoru nastříkat šlehačku, nebo jen tak polít čokoládovou polevou. A kdo to prostě nevydrží a spěchá, může to krájet a jíst rovnou i bez zdobení.

Poznámka:

Vzhledem k tomu, že buchta byla zkonzumována dříve, než jsem jí stačila vyfotit, musím zatím než jí budu péct znovu, vzít za vděk fotkou čokolády z free fotobanky.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*