Rychlá jednoduchá a velmi chutná, přesně taková je buchta kominík, která svou chutí i konzistencí připomíná vídeňský dort.
Ingredience:
- 40 dkg hladké mouky,
- 25 dkg cukru,
- 2 lžíce kakaa,
- 1 1/2 lžičky skořice,
- 1 1/2 lžičky jedlé sody,
- 300 ml vlažného mléka,
- 2 celá vejce,
- 3 lžíce oleje
- 2 – 3 lžíce švestkových povidel
Všechno smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plec, případně do formy na dort, ať to má trochu lepší vzhled. Pečeme zhruba 30 – 40 minut na 170°c. Můžeme máznout pikantní zavařeninou a nahoru nastříkat šlehačku, nebo jen tak polít čokoládovou polevou. A kdo to prostě nevydrží a spěchá, může to krájet a jíst rovnou i bez zdobení.
Poznámka:
Vzhledem k tomu, že buchta byla zkonzumována dříve, než jsem jí stačila vyfotit, musím zatím než jí budu péct znovu, vzít za vděk fotkou čokolády z free fotobanky.