Margotka rozdráždí naše chuťové pohárky hned, jak jí rozbalíme a poprvé se do ní zakousneme. Pokud to ale vydržíme a nesníme jí, můžeme si z ní vykouzlit skvělou buchtu.
Ingredience:
- 1x tyčinku Margot velkou
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 250 ml šlehačky
- lžíci oleje
- lžíci mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- čokoládovou polevu
Margotku nastrouháme do mísy, přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme, aby mělo těsto hladkou konzistenci.
Těsto nalijeme na vyšší pekáček, který si vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 170 stupňů, asi 20 minut. Ještě teplý moučník polijeme čokoládovou polevou.