Buchta z Margotky

Margotka rozdráždí naše chuťové pohárky hned, jak jí rozbalíme a poprvé se do ní zakousneme. Pokud to ale vydržíme a nesníme jí, můžeme si z ní vykouzlit skvělou buchtu.

Ingredience:

  • 1x tyčinku Margot velkou
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 250 ml šlehačky
  • lžíci oleje
  • lžíci mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • čokoládovou polevu

Margotku nastrouháme do mísy, přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme, aby mělo těsto hladkou konzistenci.

Těsto nalijeme na vyšší pekáček, který si vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 170 stupňů, asi 20 minut. Ještě teplý moučník polijeme čokoládovou polevou.

Rate this post