
Ingredience:
- 2–3 kuřecí prsní řízky
- 1 vejce
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 středně velké mrkve
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 malá plechovka kukuřice
- 1 malá plechovka hrášku
- Hrst mražených fazolových lusků
- 3-4 stroužky česneku
- ½ lžičky koření na čínu
- Sójová omáčka dle chuti
- 1 chemicky neošetřený citron
- 1 lžička Vegety
- Mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžičky cukru
- 1 pórek
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a promícháme ve vajíčku se škrobem.
- Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kostičky. Rozpálíme olej na pánvi, vhodíme na něj orestovat prsa, když zbělají, zalijeme je sójovou omáčkou.
- Přidáme celer i mrkev, promícháme, opepříme, zasypeme kořením na čínu, přidáme vegetu, šťávu z citronu a cukr.
- Necháme chvilku restovat, přisypeme kukuřici, hrášek, fazolové lusky a nadrobno nasekaný česnek.
- Promícháme a restujeme za občasného míchání ještě tak 5 – 7 minut.
- Nakonec přihodíme najemno nasekaný pórek a ještě 3 minuty necháme dojít.
- Servírujeme s rýží. Buď jako kopečky nebo můžeme i lehce promíchat. .