Rychlý jablečný kompot

Ingredience:

  • 10 velkých jablek
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 3 celé hřebíčky
  • Šťáva z 1 citronu
  • Cukr podle chuti

Postup:

  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky nebo na čtvrtky.
  • Dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla jablka ponořená.
  • Přidáme skořici, hřebíčky, zakápneme citronovou šťávou a osladíme.
  • Vaříme doměkka asi 15 minut. Jablka se nesmí rozvařit.
  • Nakonec z kompotu vyndáme hřebíčky.
  • Kompot můžeme podávat i vlažný, ale nejlépe chutná vychlazený.

Jak se vyrábí jablečný džus? Mrkněte na video.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*