Holandský řízek speciál

Ingredience:

  • 600 g mletého masa
  • 100 g plátkového sýra
  • 100 g uzeného plátkového sýra
  • Špetka muškátového oříšku
  • Hrst petrželové natě
  • 2 vejce
  • Trochu mléka
  • 100 g špeku na kostičky
  • Česnek (lžíce sušeného nebo 3 stroužky čerstvého)
  • Hladká mouka (přidáváme pouze když je směs málo hustá)
  • Mouka + strouhanka + vejce na trojobal

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme, aby se všechny chutě spojily. Ze směsi pak tvoříme stejně velké karbanátky, které necháme zhruba 5 minut odpočinou.

Potom je obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, kdo má rád, může dát i upéct do pekáčku na trochu oleje a podlít troškou vody.

Rate this post