Kokosová roláda dokáže vykouzlit úsměv hned po prvním soustu. Je lehká, chutná a zvládnete jí připravit ve velmi krátkém čase.
Těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 5 lžic mouky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce tuku
Žloutky, cukr a vanilku ušleháme, přidáme olej a tuk, promícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, promícháme a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 stupních. Upečenou sejmeme z plechu a i s pečícím papírem srolujeme.
Krém:
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- Cukr moučka (asi 3 lžíce, množství si upravíme podle toho jak máme rádi sladké)
- 1 vanilkový cukr
- Kokos (asi 4 lžíce)
Šlehačku částečně vyšleháme, přidáme ztužovače, cukr a vanilku a vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme kokos.
Roládu rozvineme, zbavíme pečicího papíru a na povrch rozetřeme 2/3 krému. Zavineme a zbytkem krému potřeme celý povrch rolády. Nakonec posypeme čokoládovými hoblinkami.