Kokosová roláda s čokoládovými hoblinkami

Kokosová roláda dokáže vykouzlit úsměv hned po prvním soustu. Je lehká, chutná a zvládnete jí připravit ve velmi krátkém čase.

Těsto:

  • 5 vajec
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 lžic mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce tuku

Žloutky, cukr a vanilku ušleháme, přidáme olej a tuk, promícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, promícháme a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 stupních. Upečenou sejmeme z plechu a i s pečícím papírem srolujeme.

Krém:

  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • Cukr moučka (asi 3 lžíce, množství si upravíme podle toho jak máme rádi sladké)
  • 1 vanilkový cukr
  • Kokos (asi 4 lžíce)

Šlehačku částečně vyšleháme, přidáme ztužovače, cukr a vanilku a vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme kokos.

Roládu rozvineme, zbavíme pečicího papíru a na povrch rozetřeme 2/3 krému. Zavineme a zbytkem krému potřeme celý povrch rolády. Nakonec posypeme čokoládovými hoblinkami.

Rate this post