Křehký perník

Jedna z mnoha variant domácího perníku, která sice podle množství ingrediencí vypadá složitě, ale je hned připravený i upečený.

Ingredience:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • 1 lžíce marmelády
  • 1 čokoládový pudinkový prášek
  • 1 skořicový cukr
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní, dobře promícháme a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení (asi 30 minut při 180°C). Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou, ale stačí i pocukrovat (tak je nejlepší)

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*