Kotlety se šlehačkou

Ingredience:

  • 8 vepřových kotlet
  • 1 kg oloupaných brambor
  • 4 mrkve
  • 1 větší kedlubna
  • Sůl
  • Pepř
  • 500 ml šlehačka
  • 1 lžička vegety
  • ½ lžičky kmínu
  • Špetka kari
  • 1 lžička sušeného česneku

Postup:

  • Připravíme si pekáč s vyšším okrajem. Na dno dáme na kostičky nakrájenou kedlubnu.
  • Kotlety osolíme, opepříme a taky dáme do pekáčku. Brambory nakrájíme na středně velké kousky a dáme na kotlety.
  • Mrkev nakrájíme na kolečka a přidáme k bramborám.
  • Brambory a mrkev osolíme. Šlehačky nalijeme do misky, přidáme vegetu, kmín, kari a česnek, promícháme a nalijeme do pekáčku rovnoměrně po celé ploše.
  • Dáme na hodinu zapéct do trouby při 200–220 stupních.
Rate this post