Ingredience:
- 8 vepřových kotlet
- 1 kg oloupaných brambor
- 4 mrkve
- 1 větší kedlubna
- Sůl
- Pepř
- 500 ml šlehačka
- 1 lžička vegety
- ½ lžičky kmínu
- Špetka kari
- 1 lžička sušeného česneku
Postup:
- Připravíme si pekáč s vyšším okrajem. Na dno dáme na kostičky nakrájenou kedlubnu.
- Kotlety osolíme, opepříme a taky dáme do pekáčku. Brambory nakrájíme na středně velké kousky a dáme na kotlety.
- Mrkev nakrájíme na kolečka a přidáme k bramborám.
- Brambory a mrkev osolíme. Šlehačky nalijeme do misky, přidáme vegetu, kmín, kari a česnek, promícháme a nalijeme do pekáčku rovnoměrně po celé ploše.
- Dáme na hodinu zapéct do trouby při 200–220 stupních.