
Ingredience:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 velká cibule
- 1 slepičí bujon
- 2 vrchovaté lžíce sladké červené papriky
- Sůl
- Pepř
- ½ lžičky mletého kmínu
- 5 bobkových listů
- 170 g zlaté hany
- Hladká mouka na zahuštění (podle potřeby)
- 250 ml smetany
Postup:
V kastrolu rozpustíme zlatou hanu, přihodíme najemno nakrájenou cibuli, osolíme a orestujeme. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky a vhodíme na osmahnutou cibulku, zasypeme paprikou, opepříme, přidáme kmín a promícháme.
Necháme chvíli restovat, až maso zbělá, pak přilijeme vodu (množství podle potřeby). Znovu osolíme a přidáme slepičí bujon. Zakryjeme a na středním ohni vaříme doměkka.
Ke konci, když už je kuře skoro měkké omáčku zahustíme. Vezmeme si odměrku nebo nějaký kastrůlek, sběračkou nabereme trochu omáčky, přidáme trochu studené vody a rozmícháme v tom důkladně mouku tak, aby se nám neudělaly hrudky.
Za stálého míchání nalijeme do omáčky a dobře promícháme. Necháme tak deset minut vařit, přilijeme smetanu, pomalu, aby se nám nesrazila a ještě tak dvě minutky necháme vařit. Podáváme s knedlíkem.