Kuře na smetaně

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 1 velká cibule
  • 1 slepičí bujon
  • 2 vrchovaté lžíce sladké červené papriky
  • Sůl
  • Pepř
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 5 bobkových listů
  • 170 g zlaté hany
  • Hladká mouka na zahuštění (podle potřeby)
  • 250 ml smetany

Postup:

V kastrolu rozpustíme zlatou hanu, přihodíme najemno nakrájenou cibuli, osolíme a orestujeme. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky a vhodíme na osmahnutou cibulku, zasypeme paprikou, opepříme, přidáme kmín a promícháme.

Necháme chvíli restovat, až maso zbělá, pak přilijeme vodu (množství podle potřeby).  Znovu osolíme a přidáme slepičí bujon. Zakryjeme a na středním ohni vaříme doměkka.

Ke konci, když už je kuře skoro měkké omáčku zahustíme. Vezmeme si odměrku nebo nějaký kastrůlek, sběračkou nabereme trochu omáčky, přidáme trochu studené vody a rozmícháme v tom důkladně mouku tak, aby se nám neudělaly hrudky.

Za stálého míchání nalijeme do omáčky a dobře promícháme. Necháme tak deset minut vařit, přilijeme smetanu, pomalu, aby se nám nesrazila a ještě tak dvě minutky necháme vařit. Podáváme s knedlíkem.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*