Španělské ptáčky

Ingredience:

Na ptáčky:

  • 6 hovězích plátků
  • 6 vajec natvrdo
  • 3 menší mrkve
  • 6 malých kyselých okurek
  • 6 plátků šunky
  • Plnotučná hořčice
  • 1 střední cibule

Postup:

Maso naklepeme, potřeme hořčicí, na jednu stranu dáme vejce, půlku mrkve, jednu okurku, kousek cibule a přiklopíme plátkem šunky, náplň přidržíme a maso srolujeme.

Trochu přimáčkneme, a nakonec sepneme drátkem na ptáčky (kdo nemá, použije bílou nit a ptáčka sváže). Když máme hotovo, pustíme se do přípravy omáčky.

Omáčka:

  • Olej
  • 1 velká cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Hladká mouka
  • 1 ½ lžičky nového koření
  • 6 bobkových listů
  • 125 g špeku
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 kyselé okurky
  • 3 petržele
  • 6 mrkví
  • 500 ml šlehačky

Postup:

V kastrolu si rozpálíme olej, hodíme na něj na proužky nakrájený špek, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, orestujeme a na cibuli naskládáme připravené ptáčky, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.

Přihodíme zeleninu, kterou jsme si předtím nastrouhali na nudličky, zasypeme novým kořením, přidáme bobkový list, sůl, hořčici, kyselé okurky a pepř.

Zalijeme vodou a necháme vařit, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, ptáčky vyndáme a odložíme je stranou.

Odebereme trochu omáčky do misky, přidáme studenou vodu, rozmícháme v ní hladkou mouku (podle toho, jak máme rádi hustou omáčku) a za stálého míchání vlijeme do omáčky, Necháme 15 minut povařit.

Přidáme šlehačku, promícháme, a ještě tak dvě minutky vaříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*