Ingredience:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 listy čínského zelí
- 2 mrkve
- 250 ml smetany
- Vegeta
- Sůl
- Pepř
- Sušený česnek
- Kari
- Olej
- 20 dkg plátkového sýru gouda
Postup:
Vezmeme malý pekáček nebo zapékací misku, kápneme do něj olej, na dno položíme listy čínského zelí, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev.
Prsíčka z obou stran osolíme, dáme na mrkev do pekáčku, ochutíme vegetou, česnekem, pepřem a kari (kořeníme podle chuti, ale ne moc).
Zalijeme smetanou, a nakonec prsíčka posypeme sýrem nakrájeným nadrobno. Zakryjeme alobalem a dáme péct na 250 stupňů asi na 35 minut.
Pak alobal sundáme, teplotu snížíme na 200 a pečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.