Ingredience:
- 2 kuřecí prsní řízky
- 4 středně velké mrkve
- 1 malá cuketa
- 1 velký pórek
- 3 stonky řapíkatého celeru
- Sójová omáčka dle chuti
- ½ lžičky sušeného česneku
- Špetka kurkumy
- 1 lžička chilli omáčky
- 4 lžičky cukru
- Špetka mletého kmínu
- Pepř čtyř barev podle chuti
- ½ lžičky vegety
- 1 vejce
- 1 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
- Olej
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu rozmíchaném ve vajíčku.
- Vhodíme na rozpálený olej a orestujeme.
- Když maso zbělá, ochutíme sójovou omáčkou, přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev a celer.
- Přidáme chilli omáčku, česnek, kurkumu, cukr, kmín, pepř, vegetu a pořádně promícháme.
- Necháme restovat asi 5 až 7 minut. Pak přidáme nakrájenou cuketu a pórek. Restujeme ještě tak 3–4 minuty. Zelenina musí být křupavá.
- Podáváme s rýží, kterou pokapeme šťávou z kuřecí směsi.