
Rychlá a snadná příprava, je v dnešní uspěchané době často zásadní při výběru konkrétního pokrmu. Pokud opravdu spěcháte, je to ideální volba.
Ingredience:
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 4 hrnky rozmixovaného květáku
- 1 konzerva nakrájených rajčat se zelenými chilli
- 1/2 lžičky chilli prášku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 zelené cibule nakrájené na plátky
Postup:
- Do pánve si dáme zahřát olej a očistíme česnek. Nasekáme a přidáme na pánev s olivovým olejem.
- Na středním plameni restujeme asi jednu minutu, nebo dokud česnek lehce nezměkne a nezavoní.
- Přidáme rozmixovaný květák a dále restujte asi pět minut, aby květák trochu změknul.
- Nakonec přidáme nakrájená rajčata se zeleným chilli i s veškerou šťávou z plechovky.
- Přisypeme chilli prášek, uzenou papriku, kmín, oregano, sůl a pepř.
- Pokračujeme v míchání a vaříme dalších cca pět minut, aby se většina tekutiny odpařila.
- Podle potřeby dochutíme solí nebo jiným kořením podle chuti.
- Posypeme nakrájenou zelenou cibulkou a podáváme.