Lečo

Ingredience:

  • 1–1 ½ kg paprik (bílé, slovenské nebo kapie, případně mix)
  • 3-4 velké cibule
  • ½ kostky másla
  • Sůl podle chuti
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky Vegety
  • 6 lžic sladkého kečupu
  • 8–10 vajec

Postup:

  • Rozpustíme máslo v hrnci, přihodíme cibuli nakrájenou na kostičky a krátce orestujeme.
  • Přidáme nakrájené papriky, osolíme, opepříme a promícháme.
  • Zasypeme Vegetou a přidáme kečup.
  • Podlijeme trochou vody, přiklopíme a 10 minut dusíme.
  • Potom odklopíme a za občasného promíchání vaříme doměkka.
  • Ke konci přidáme vyšlehaná vejce a zhruba 5-10 minut necháme zavařit.
  • Kdo chce, může na začátku přidat ještě uzeninu – špekáčky, šunkový salám nebo třeba točený salám.
Rate this post