Ingredience:
- 1–1 ½ kg paprik (bílé, slovenské nebo kapie, případně mix)
- 3-4 velké cibule
- ½ kostky másla
- Sůl podle chuti
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky Vegety
- 6 lžic sladkého kečupu
- 8–10 vajec
Postup:
- Rozpustíme máslo v hrnci, přihodíme cibuli nakrájenou na kostičky a krátce orestujeme.
- Přidáme nakrájené papriky, osolíme, opepříme a promícháme.
- Zasypeme Vegetou a přidáme kečup.
- Podlijeme trochou vody, přiklopíme a 10 minut dusíme.
- Potom odklopíme a za občasného promíchání vaříme doměkka.
- Ke konci přidáme vyšlehaná vejce a zhruba 5-10 minut necháme zavařit.
- Kdo chce, může na začátku přidat ještě uzeninu – špekáčky, šunkový salám nebo třeba točený salám.