Ořechový dort s máslovým krémem

Těsto:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 60 g másla
  • 4 velká vejce
  • Špetka soli
  • 120 g cukru krystal
  • ½ prášku do pečiva
  • 80 g mletých vlašských ořechů

Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky utřeme s máslem, přidáme ostatní suroviny, lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme na 180°C 20 – 30 minut.

Necháme vychladnout. Vychladlý korpus rozřízneme na 2 části, a potřeme 1/3 krému, přiklopíme druhým plátem, na ten natřeme 2/3 krému. Zbývající třetinou krému dozdobíme povrch dortu podle libosti. Můžeme ozdobit ještě dortovými ozdobami nebo cukrovým zdobením.

Krém:

  • 250 ml mléka
  • 2 – 3 hrsti polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • Cukr podle chuti
  • 1 máslo

Mléko přivedeme k varu, přidáme mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a postupně do něj po částech zašleháme vychladlé mléko s moukou. Přidáme moučkový cukr a vyšleháme dohladka.

Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*