Těsto:
- 120 g polohrubé mouky
- 60 g másla
- 4 velká vejce
- Špetka soli
- 120 g cukru krystal
- ½ prášku do pečiva
- 80 g mletých vlašských ořechů
Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky utřeme s máslem, přidáme ostatní suroviny, lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme na 180°C 20 – 30 minut.
Necháme vychladnout. Vychladlý korpus rozřízneme na 2 části, a potřeme 1/3 krému, přiklopíme druhým plátem, na ten natřeme 2/3 krému. Zbývající třetinou krému dozdobíme povrch dortu podle libosti. Můžeme ozdobit ještě dortovými ozdobami nebo cukrovým zdobením.
Krém:
- 250 ml mléka
- 2 – 3 hrsti polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- Cukr podle chuti
- 1 máslo
Mléko přivedeme k varu, přidáme mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a postupně do něj po částech zašleháme vychladlé mléko s moukou. Přidáme moučkový cukr a vyšleháme dohladka.