Piškot s marmeládou a jemným krémem

Na piškot:

  • 12 vajec
  • 12 lžic moučkového cukru
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce hladké mouky

Na krém:

  • ½ l mléka
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 hera
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g moučkového cukru
  • trochu rumu
  • 5 lžic kokosu

Do mísy dáme vejce, trochu našleháme, pak přidáme moučkový cukr, znovu našleháme a nakonec přidáme obě mouky a promícháme dohlídka. Těsto rozdělíme na dva plechy, které si vyložíme pečícím papírem a dáme upéct na 160 stupňů dozlatova.

Mezitím si dáme nahřát mléko, do teplého mléka zamícháme 5 lžic polohrubé mouky a mícháme do zhoustnutí. Když mléko zhoustne, dáme vychladit. Do mísy si nachystáme heru,vanilkový cukr, moučkový cukr a rum, vyšleháme dohladka a nakonec do směsi vmícháme vychladlé mléko s moukou. Vyšleháme a přidáme kokos, který už jen do krému vmícháme vařečkou, nešlehat.

Piškot necháme vychladnout, vezmeme jeden plát a potřeme pikantní zavařeninou (nejlépe rybíz nebo lesní směs), přiklopíme druhým plátem, na který namažeme tak 0,5 cm vrstvu krému. Vezmeme ostrý dlouhý nůž a nakrájíme piškot na stejné čtverečky.

Do stříkacího pytlíku či pistole si dáme zbylý krém a na čtverečky utvoříme z krému kopečky, které ozdobíme kompotovaným ovocem (nejlépe mandarinky, broskve, jahody). Můžeme posypat barevným zdobením, ale také nemusíme, to podle chuti.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*