Piškot s marmeládou a jemným krémem

Na piškot:

  • 12 vajec
  • 12 lžic moučkového cukru
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce hladké mouky

Na krém:

  • ½ l mléka
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 hera
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g moučkového cukru
  • trochu rumu
  • 5 lžic kokosu

Do mísy dáme vejce, trochu našleháme, pak přidáme moučkový cukr, znovu našleháme a nakonec přidáme obě mouky a promícháme dohlídka. Těsto rozdělíme na dva plechy, které si vyložíme pečícím papírem a dáme upéct na 160 stupňů dozlatova.

Mezitím si dáme nahřát mléko, do teplého mléka zamícháme 5 lžic polohrubé mouky a mícháme do zhoustnutí. Když mléko zhoustne, dáme vychladit. Do mísy si nachystáme heru,vanilkový cukr, moučkový cukr a rum, vyšleháme dohladka a nakonec do směsi vmícháme vychladlé mléko s moukou. Vyšleháme a přidáme kokos, který už jen do krému vmícháme vařečkou, nešlehat.

Piškot necháme vychladnout, vezmeme jeden plát a potřeme pikantní zavařeninou (nejlépe rybíz nebo lesní směs), přiklopíme druhým plátem, na který namažeme tak 0,5 cm vrstvu krému. Vezmeme ostrý dlouhý nůž a nakrájíme piškot na stejné čtverečky.

Do stříkacího pytlíku či pistole si dáme zbylý krém a na čtverečky utvoříme z krému kopečky, které ozdobíme kompotovaným ovocem (nejlépe mandarinky, broskve, jahody). Můžeme posypat barevným zdobením, ale také nemusíme, to podle chuti.

Piškot s marmeládou a jemným krémem
Hodnocení

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*