Na piškot:
- 12 vajec
- 12 lžic moučkového cukru
- 10 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce hladké mouky
Na krém:
- ½ l mléka
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 hera
- 1 vanilkový cukr
- 150 g moučkového cukru
- trochu rumu
- 5 lžic kokosu
Do mísy dáme vejce, trochu našleháme, pak přidáme moučkový cukr, znovu našleháme a nakonec přidáme obě mouky a promícháme dohlídka. Těsto rozdělíme na dva plechy, které si vyložíme pečícím papírem a dáme upéct na 160 stupňů dozlatova.
Mezitím si dáme nahřát mléko, do teplého mléka zamícháme 5 lžic polohrubé mouky a mícháme do zhoustnutí. Když mléko zhoustne, dáme vychladit. Do mísy si nachystáme heru,vanilkový cukr, moučkový cukr a rum, vyšleháme dohladka a nakonec do směsi vmícháme vychladlé mléko s moukou. Vyšleháme a přidáme kokos, který už jen do krému vmícháme vařečkou, nešlehat.
Piškot necháme vychladnout, vezmeme jeden plát a potřeme pikantní zavařeninou (nejlépe rybíz nebo lesní směs), přiklopíme druhým plátem, na který namažeme tak 0,5 cm vrstvu krému. Vezmeme ostrý dlouhý nůž a nakrájíme piškot na stejné čtverečky.
Do stříkacího pytlíku či pistole si dáme zbylý krém a na čtverečky utvoříme z krému kopečky, které ozdobíme kompotovaným ovocem (nejlépe mandarinky, broskve, jahody). Můžeme posypat barevným zdobením, ale také nemusíme, to podle chuti.