
Ingredience:
Těsto:
- 50 dkg hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 žloutek
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 kostka droždí
- ½ lžičky cukru
- 100 ml vlažného mléka
Postup:
Z trochy mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutek, máslo a přilijeme kvásek. Podle potřeby ještě přidáme mléko a zaděláme hladké těsto. Necháme půl hodinky kynout.
Po vykynutí těsto rukama znovu propracujeme, rozdělíme na 4 kusy, každý kus vyválíme na 0,5 cm silnou placku, vykrájíme čtverečky, doprostřed dáme kousek masové náplně, zabalíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Náplň:
- 60 dkg mletého masa
- 3 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- Sůl
- Špetka pepře
- ½ lžičky steakového koření
- 3 lžičky sladké červené papriky
- ½ lžičky podravky
- 4 lžíce sušeného drceného libečku
Postup:
Vše smícháme a plníme do těsta.