
Ingredience:
- Papriky (nejlépe červené a žluté kápie – počet podle potřeby)
- 750 g mletého masa
- 1 ½ hrnku rýže
- Sůl
- Pepř
- 2 lžičky sladké červené papriky
- 1 lžička vegety
- 7 stroužků česneku
- 1 lžička sušené libečku
- ½ svazku petrželky (nebo 2 lžičky sušené petrželky)
- Špetka steakového koření
- 4 lžíce oleje
Postup:
Z papriky opatrně seřízneme stopku (viz obrázek), vyčistíme od semínek a omyjeme. Suroviny na náplň smícháme a naplníme do vyčištěných paprik.
Naskládáme do pekáčku, který vykapeme olejem a všechny papriky zaklopíme stopkou. Podlijeme vodou a zakryjeme alobalem.
Pečeme asi tak 50 minut při 250 stupních, potom sundáme alobal a necháme ještě tak 10 minut dopéct na 180 stupňů (paprika se nesmí připálit).
Přidejte odpověď