Plněné papriky

Ingredience:

  • Papriky (nejlépe červené a žluté kápie – počet podle potřeby)
  • 750 g mletého masa
  • 1 ½ hrnku rýže
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžičky sladké červené papriky
  • 1 lžička vegety
  • 7 stroužků česneku
  • 1 lžička sušené libečku
  • ½ svazku petrželky (nebo 2 lžičky sušené petrželky)
  • Špetka steakového koření
  • 4 lžíce oleje

Postup:

Z papriky opatrně seřízneme stopku (viz obrázek), vyčistíme od semínek a omyjeme. Suroviny na náplň smícháme a naplníme do vyčištěných paprik.

Naskládáme do pekáčku, který vykapeme olejem a všechny papriky zaklopíme stopkou. Podlijeme vodou a zakryjeme alobalem.

Pečeme asi tak 50 minut při 250 stupních, potom sundáme alobal a necháme ještě tak 10 minut dopéct na 180 stupňů (paprika se nesmí připálit).

Rate this post

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*